Hoe werkt my-care?

Niet alleen voor individuele personen, ook voor werkgevers is vitaliteit en gezondheid een belangrijk item. Zij streven immers naar competente, gemotiveerde en gezonde medewerkers, oftewel medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn. Daarom besluiten veel werkgevers tot het laten uitvoeren van een preventief medisch onderzoek (PMO) bij hun medewerkers, waaraan op vrijwillige basis kan worden deelgenomen. In zo’n situatie ontvangt u een uitnodiging om deel te nemen aan een PMO.

Het initiatief tot een PMO kan ook bij uzelf liggen, u kunt uw werkgever er zelf naar vragen. De uitslagen van een PMO zijn via my-care altijd alleen inzichtelijk voor u en individuele gegevens worden door ons nooit gedeeld met uw werkgever.

Inloggen my-care
Om in te loggen, gaat u naar www.humancapitalcare.nl en klik op my-care.
Indien u in het bezit bent van een gebruikersnaam en een wachtwoord, vul deze in en klik op inloggen.

Indien u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord hebt, maar wel een activeringscode, ga dan naar https://login.mycaredossier.nl/Activeer om deze aan te maken.
Uw gebruikersnaam dient uit minimaal 6 karakters te bestaan. Voor het wachtwoord zijn minimaal 10 karakters vereist met minimaal één cijfer, één letter en één  symbool.
Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten
Op de inlogpagina van my-care staat een link waarop u kunt klikken als u uw gebruikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten. Bij het aanmaken van uw account heeft u aangegeven of een nieuwe gebruikersnaam en/of wachtwoord in de toekomst per post of per e-mail wilt ontvangen. Indien u deze ontvangst op ‘per e-mail’ heeft gezet kunt u uw mailadres invullen en zal een link naar u gemaild worden. Heeft u de ontvangst van nieuwe gegevens op ‘per post’ gezet dan dient u hiervoor wel een aantal gegevens in te vullen zodat wij uw gegevens kunnen verifiëren. Uw nieuwe gegevens zullen vervolgens per post naar u verstuurd worden.
Gegevens overzichtelijk
Door het gebruik van zogeheten widgets (menuknoppen) in my-care, bepaalt u zelf welke informatie u belangrijk vindt om in één oogopslag overzichtelijk af te kunnen lezen. Zo kunt u de gegevens van uw uitvoerend medisch team, waaronder uw bedrijfsarts, onmiddellijk zichtbaar maken, zodat u daarmee snel contact op kunt nemen. Maar u kunt ook uw verzuimhistorie inzien, de uitslag van een onderzoek vergelijken met de uitslag van voorgaande keren en u heeft eenvoudig toegang tot de adviezen en toelichtingen van uw bedrijfsarts.