07
apr
2016

Nieuwe pagina in my-care: Mijn vaccinaties

Vanaf heden heeft my-care een nieuwe pagina: Mijn vaccinaties. Hier vindt u alles wat u wilt en moet weten over vaccinaties. Of het nu gaat om beroeps-, griep- of reisvaccinaties. En op termijn wordt hier ook nog het persoonlijke vaccinatiepaspoort aan toegevoegd. Kortom: één plaats voor alle informatie over vaccinaties. Wel zo makkelijk.

06
jul
2015

Gezonde lunch kan levensgevaarlijk zijn

Lunchen met een grapefruit of een glaasje sinaasappelsap lijkt gezond. Maar pas op, wie veel citrusvruchten nuttigt, heeft een hogere kans op huidkanker.

03
jul
2015

Zonlicht belangrijker dan gedacht

Wie veel in de zon werkt, loopt verhoogd risico op beroepsgerelateerde huidkanker. Maar de zon mijden kan volgens een Britse dermatoloog net zo dodelijk zijn.

12
mei
2015

Hoe onveilig werken jouw collega's?

Elke organisatie is verplicht om in kaart te brengen waar de risico's zitten en wat er kan worden gedaan om de werkplek gezonder en veiliger te maken. Maar levert deze risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) wel het gewenste resultaat op?

06
mei
2015

Ziek door verkeerslawaai

Het aantal mensen dat letterlijk ziek wordt van verkeerslawaai neemt steeds verder toe. De schade aan mensen door geluidshinder is in 2020 naar schatting even groot als de schade door verkeersongevallen.