18
dec
2012

Nederlanders liegen het minst over ziek zijn op werk

In vergelijking met andere Europese werknemers, liegen Nederlanders het minst over ziektedagen. Onder liegen over ziektedagen verstaan we ziekmelden wanneer iemand geen zin heeft om te werken of zelf vindt een andere goede reden te hebben om thuis te blijven. 89 procent van de Nederlanders geeft aan nooit tegenover hun werkgever te doen alsof ze ziek zijn. Dat meldt managersonline.nl.

12
dec
2012

Helft overbelaste werknemers trekt niet aan de bel

Veel hoger opgeleide Nederlanders gaan op het werk wel eens tot regelmatig over hun grenzen heen (65 procent), wat van invloed is op de werk-privé balans. Slechts de helft van deze werknemers trekt bij overbelasting aan de bel bij de werkgever. De angst om te falen speelt hierbij een grote rol. Dit blijkt uit onderzoek van Van Harte & Lingsma onder meer dan 500 hoger opgeleide Nederlanders.

06
dec
2012

Gelukkige werknemers leven en werken langer

Gelukkige werknemers zijn bereid zijn om langer te werken. Door de verwachte stijging van de wettelijke pensioenleeftijd in de nabije toekomst en de 'War for Talent' op de arbeidsmarkt, is het cruciaal voor bedrijven om permanent aandacht te schenken aan het aantrekken en behouden van talenten. Werken aan het geluk van zijn medewerkers is een middel om hiertoe bij te dragen.

29
nov
2012

'Bewegen helpt bij onthouden informatie'

Uit onderzoek van de University of California is gebleken dat kort bewegen na het krijgen van informatie ervoor zorgt dat je die informatie beter opslaat. Dit geldt voor gezonde mensen en mensen met geheugenproblemen.

28
nov
2012

Werkgever kritisch op ongezonde levensstijl werknemers

Mag een werkgever zich bemoeien met de levensstijl van een werknemer? Ja, zegt drie op de vijf ondernemers. Wel als die ongezond is en aantoonbaar invloed heeft op de werkprestaties.