28
nov
2012

Werkgever kritisch op ongezonde levensstijl werknemers

Mag een werkgever zich bemoeien met de levensstijl van een werknemer? Ja, zegt drie op de vijf ondernemers. Wel als die ongezond is en aantoonbaar invloed heeft op de werkprestaties.

Dat blijkt uit een enquête van MKB-Nederland onder tweeduizend ondernemers.

Betrokkenheid
Lijdt het werk wel onder factoren als roken, alcohol of ongezond eten, dan vindt maar liefst 92 procent het gerechtvaardigd een medewerker daar op aan te spreken. Werkgevers voelen namelijk een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid als het gaat om de gezondheid van hun medewerkers.
Levensstijl
Slechts 8 procent vindt dat hij of zij zich geheel niet met een slechte levensstijl mag bemoeien. Wanneer verkeerde leefgewoonten geen aantoonbare invloed hebben op de prestaties, dan zijn werkgevers iets terughoudender. Van de ondervraagde ondernemers zegt 62 procent dat hij of zij zich dan met de ongezonde leefstijl van zijn medewerkers mag bemoeien.
Duurzame inzetbaarheid
Slechte leefgewoonten als roken, te veel alcohol drinken of ongezond eten kunnen wel degelijk prestaties van werknemers op korte en lange termijn ernstig beïnvloeden, stelt MKB-Nederland. De organisatie is daarom de campagne ElkeDagBeter.nu gestart om werkgevers bewust te maken van het belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Omdat er komende jaren een grote krapte op de arbeidsmarkt ontstaat door vergrijzing is het belangrijk volgens Louis Peters van MKB-Nederland dat werkgevers hun werknemers langer en gezonder inzetten. Om zo ook in de toekomst verzekerd te zijn van goede werknemers. “Scholing, mobiliteit, maar ook gezondheid, spelen daarbij een belangrijke rol. Wie bijvoorbeeld tien werknemers helpt te stoppen met roken, verdient één fte."