05
dec
2014

Minder je e-mail checken vermindert stress

Zit je inbox altijd vol? Check je continu je e-mail? Grote kans dat je daardoor last hebt van stress. Door dagelijks slechts drie keer je mail te checken, zal je een stuk minder last van stress hebben. Dat wijst nieuw onderzoek uit.

04
dec
2014

Tien tips waarmee u meer beweegt... per dag!

Een half uur bewegen per dag is genoeg. Toch halen veel mensen die minimale norm niet. Want ze zijn aan het werk. Zittend, achter een bureau, vergadertafel, op kantoor of in een andere werkruimte. Binnen. Of van binnen naar buiten, maar dat betekent 30 seconden tot de auto. Zo’n lifestyle betekent veel uren achter een bureau met weinig beweging. De risico’s daarvan blijken groot.

27
nov
2014

Fitte hersenen in een fit lijf

Minimaal een half uur per dag matig intensief bewegen is goed voor het lijf. Maar ook je brein heeft er baat bij. Wie de hele dag voor de computer hangt heeft grotere kans op dementie.

24
nov
2014

GGD start reizigersspreekuur bij HumanCapitalCare

Gezond zijn en blijven, dat wil iedereen. Op reis gaan is leuk en inspirerend, maar brengt ook risico’s voor de gezondheid met zich mee. Een goede voorbereiding en het tijdig halen van reisvaccinaties is daarom van groot belang. De GGD biedt hiervoor het reizigersspreekuur. Vanaf heden kan men voor dit spreekuur terecht bij HumanCapitalCare in Son.

03
nov
2014

Werkstress effectief te lijf

Verzuim door werkstress kost werkgevers ruim 2,2 miljard euro, zo blijkt uit onderzoek van TNO in 2014. Wat kunnen we doen om werkstress effectief te lijf te gaan?