31
okt
2014

Check Je Werkstress Week van 3 tot en met 6 november

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert daarom van 3 tot en met 6 november de landelijk Check Je Werkstress Week. Samen met bekende boegbeelden zoals Leontien van Moorsel en Lodewijk Asscher worden dagelijks diverse thema’s besproken over hoe werkstress het beste aangepakt kan worden.


HumanCapitalCare voorstander van initiatief
Als adviseur op het gebied van arbeid en gezondheid is HumanCapitalCare voorstander van de Check Je Werkstress campagne en de aankomende Check Je Werkstress Week. Door te focussen op preventie en gezondheid streeft zij er dagelijks naar het verzuim bij haar klanten te beperken en te voorkomen. Hierin speelt (werk)stress, naast andere factoren zoals energiebronnen, vitaliteit, gezondheid, werkvermogen en leefstijl, een grote rol. Daarom kan zij niet anders dan dit initiatief omarmen. 


Check Je Werkstress Week
In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen veel organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen.


De Check Je Werkstress Week past binnen de landelijke campagne: Check je Werkstress. Met deze campagne wil men werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. Bedrijven en boegbeelden doen mee door in deze week te sporten, de aandacht te vestigen op werkplezier en het gesprek aan te gaan over werkstress.

Ook meedoen aan de Check Je Werkstress Week? Kijk op www.checkjewerkstress.nl voor meer informatie.
Meer weten over wat HumanCapitalCare doet voor organisaties om werkstress te beperken en verzuim te voorkomen? Neem contact met ons op.