06
jul
2015

Gezonde lunch kan levensgevaarlijk zijn

Lunchen met een grapefruit of een glaasje sinaasappelsap lijkt gezond. Maar pas op, wie veel citrusvruchten nuttigt, heeft een hogere kans op huidkanker.

03
jul
2015

Zonlicht belangrijker dan gedacht

Wie veel in de zon werkt, loopt verhoogd risico op beroepsgerelateerde huidkanker. Maar de zon mijden kan volgens een Britse dermatoloog net zo dodelijk zijn.

12
mei
2015

Hoe onveilig werken jouw collega's?

Elke organisatie is verplicht om in kaart te brengen waar de risico's zitten en wat er kan worden gedaan om de werkplek gezonder en veiliger te maken. Maar levert deze risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) wel het gewenste resultaat op?

06
mei
2015

Ziek door verkeerslawaai

Het aantal mensen dat letterlijk ziek wordt van verkeerslawaai neemt steeds verder toe. De schade aan mensen door geluidshinder is in 2020 naar schatting even groot als de schade door verkeersongevallen.

30
apr
2015

Vervelende collega's beïnvloeden werkprestaties

De invloed van vervelende collega’s op de werkvloer is groter dan gedacht, zo blijkt uit onderzoek van Cornerstone OnDemand samen met Northwestern University.

Volgens het onderzoek hebben goede werknemers 54 procent meer kans om met hun werk te stoppen als er een vervelende collega bij komt die zich niet aan de regels houdt. Volgens de onderzoekers is dit al het geval wanneer er één vervelende collega bij een groep van twintig werknemers komt.