30
apr
2015

Vervelende collega's beïnvloeden werkprestaties

De invloed van vervelende collega’s op de werkvloer is groter dan gedacht, zo blijkt uit onderzoek van Cornerstone OnDemand samen met Northwestern University.

Volgens het onderzoek hebben goede werknemers 54 procent meer kans om met hun werk te stoppen als er een vervelende collega bij komt die zich niet aan de regels houdt. Volgens de onderzoekers is dit al het geval wanneer er één vervelende collega bij een groep van twintig werknemers komt.

Het is het eerste kwantitatieve onderzoek naar het belang van goede relaties op de werkvloer. In een database met 63.000 werknemers keken de onderzoekers hoeveel mensen er waren ontslagen wegens ‘toxic behaviour.’ Zij definieerden dit als ontslag wegens geweld, drugs of drankmisbruik, seksueel misbruik, vervalsen van documenten en fraude.

Kopieergedrag
Het ging dus om ernstige incidenten. Volgens de onderzoekers voldoet tussen de drie en vijf procent van het personeel aan deze eisen. Hoewel het om een kleine groep gaat, vonden de onderzoekers dat de gevolgen groter kunnen zijn omdat andere werknemers namelijk een significante kans hebben om dit gedrag over te nemen. Dat betekent dus dat slechte werknemers invloed hebben op de hele werkvloer.

Dalende teamprestatie
Eerder onderzoek liet al zien dat de invloed van vervelende collega’s groot is op de werkprestaties. In een experiment lieten onderzoekers groepen mensen een opdracht uitvoeren terwijl één acteur zich vervelend gedroeg. De prestaties van het hele team daalde met dertig tot veertig procent en de rest van het team ging zich op een dergelijke manier gedragen.

Het vriendschapseffect
Vriendschappelijke relaties hebben juist een positief effect op de werkvloer en de winstgevendheid van het bedrijf. Het zogenaamde vriendschapseffect laat zien dat medewerkers die zijn aangedragen door hun vrienden minder snel hun baan opzeggen en productiever zijn. Werknemers die zijn ingewerkt in een vriendelijke werksfeer blijven gemiddeld twee keer zo lang in hun baan hangen dan mensen die werden ingewerkt in een vijandige sfeer. Ook als een werknemer vrienden heeft op de werkvloer, is de kans groter dat hij daar blijft werken.